Design District Zaandam – Fotoverslag

IMG_1056

Als je bedenkt hoeveel mensen hun huizen inrichten, is het eigenlijk gek dat er maar heel weinig tentoonstellingen en evenementen voor interieur zijn in Nederland. Een van deze zeldzame momenten is het Design District in Zaandam, een evenement waarbij interieurontwerpers hun werk laten zien op het prachtige Hembrugterrein (alleen al het terrein zelf is een bezoekje waard). Woensdag 3 juni kwam ik langs, maakte ik foto’s en vandaag kunnen jullie het fotoverslag lezen. Vrijdag 5 juni is het open voor iedereen, zeker een aanrader om even langs te gaan!

IMG_1133

Het Design District is, zoals zij zelf beweren, “hèt vakevenement voor interieurdesign (..) waar ongeveer 150 deelnemers hun beste en nieuwste producten presenteren.” Toen ik dit voor het eerst las dacht ik dat het een soort beurs zou zijn waar hongerig kijkende verkopers hun producten aan je proberen te verkopen, maar niets is minder waar: de beurs bestaat inderdaad uit stands, maar dit zijn eerder etalages met mooie opstellingen van (inderdaad) producten van bedrijven. Deze stands zijn vaak enorm mooi en inspirerend en de vertegenwoordigers van de bedrijven vertellen graag over de achtergronden van de producten. En als je gewoon rustig wil rond kijken en genieten, dan kan dat ook. Heel fijn!

IMG_1057

IMG_1067

Een aantal bedrijven had stands buiten, maar verreweg het grootste deel had zijn stand in de grote hal opgesteld.

IMG_1068

IMG_1071

Naast alle stands met meubels en interieuraccessoires was er ook een aantal stands van bedrijven die zich bezighielden met materialen die in interieurs gebruikt worden, voor bijvoorbeeld vloer- en muurbedekkingen. Op de foto hierboven zie je een stukje van de stand van Baars & Bloemhoff, een bedrijf dat decoratieve plaatmaterialen maakt uit bijvoorbeeld kruiden en bloemen. Erg bijzonder (en het rook echt heerlijk..)!

IMG_1077

Deze hele bank werd gedragen door twee bollen, gemaakt van karton. Ja, ik was ook onder de indruk..

IMG_1084

Op de foto komt het misschien wat minder duidelijk over, maar dit bedrijf (Tunto) produceert lampen die helemaal van hout gemaakt zijn, waarbij de lamp zo in het hout verwerkt is dat je bijna niet ziet waar het hout eindigt en de lamp begint. Wauw!

IMG_1088

IMG_1097

IMG_1106

De plantenbak, de onderzetters op tafel en de stoelen waren van hetzelfde lichtblauwe (heel erg lichtblauw, daarom maakt de camera er wit van) materiaal gemaakt. Slim, want zo kan je hele verschillende voorwerpen toch bij elkaar laten passen door ze simpelweg dezelfde kleur te geven en/of van hetzelfde materiaal te maken.

IMG_1107

IMG_1119

IMG_1121

IMG_1123

Het kastje aan de rechterkant deed me verdacht veel denken aan deze kast van de Ikea, die een tijdje in een soortgelijke mintgroene kleur te koop was. Blijft toch een simpel, maar mooi effect: door je kast aan de muur op te hangen lijkt de kamer groter omdat de vloer doorloopt onder de kast. Ook handig bij het stofzuigen.

IMG_1129

Deze kast was an sich niet zo heel erg bijzonder, maar werd echt een schoonheid door de mooie schaduwen die ontstonden doordat de kast van twee kanten belicht werd. Dit kan je natuurlijk ook thuis doen door een simpel voorwerp (bijvoorbeeld een plant, een beeldje) van twee kanten te belichten met kleine spotjes die je aan het plafond kunt monteren.

IMG_1132

Ben je nieuwsgierig geworden door deze foto’s? Design District is morgen (5 juni dus) nog te bezoeken bij Taets op het Hembrugterrein in Zaandam, meer informatie vind je hier. Kaarten kan je aan de balie kopen voor 20 euro, maar als je ze hier koopt kan je ze voor tien euro krijgen.

Wat vonden jullie van de foto’s? Heb je nog leuke tips voor tentoonstellingen en evenementen voor interieur? Deel ze hieronder!

Advertenties