DIY – Grafisch glaswerk

IMG_1232

Zomer + vrije tijd (nou ja, eigenlijk ‘wachten-op-de-uitslag-van-je-examens-tijd’) = heel veel zin in DIY-en! Geïnspireerd door de trend van interieuraccessoires met een grafisch accent laat ik vandaag zien hoe je elk glaswerk, van jampotjes tot wijnglazen, een grafische touch kan geven. Kan je ze mooi weer gebruiken als bloempotjes, vazen, karaffen, en eindeloos veel andere manieren…

IMG_1197

Wat je nodig hebt:

  • Glaswerk (jampotjes, wijnflessen, azijnflessen, alles mag zolang het maar kleurloos is). Zorg ervoor dat eventuele etiketten en stickers verwijderd zijn, dit kan je doen door het glaswerk onder warm water te houden en het papier er vervolgens af te borstelen.
  • Plakband
  • Een stift waarmee je op glas kunt schrijven (ik gebruik er één van Edding, voor 4,50 te koop bij de Pipoos)

Laten we beginnen!

IMG_1211

Stap 1

Bepaal waar je wil dat de ‘knik’ in de lijn op de fles gaat komen. Op deze plek breng je vervolgens twee korte stukjes plakband aan met wat ruimte tussen de twee stukjes. Het ene stuk plakband moet iets korter zijn dan het andere stuk plakband. Let erop dat je de plakbandjes goed aanduwt, anders kan de inkt zo meteen onder het plakband door vloeien en worden je lijnen niet zo strak.

Stap 2

Kleur met de stift de ruimte tussen de twee plakbandjes in.

IMG_1218

Stap 3

Plak nu twee plakbandjes parallel aan elkaar schuin op de fles (zoals op de foto te zien is.) Zorg ervoor dat de rand bovenste plakbandje de linkerhoek van het kortere plakbandje van stap 1 raakt.

Stap 4

Vervolgens plak je een stuk plakband schuin over de twee vorige plakbandjes (zie foto). De ruimte die nu tussen de plakbandjes ontstaan is kleur je in met de stift.

IMG_1221

Stap 5

Als je zeker weet dat de inkt van de stift droog is kan je alle plakbandjes (behalve het laatst geplakte plakbandje) eraf trekken. Als het goed is heb je nu het begin van de knik van de lijn.

IMG_1222

Stap 6

Plak een plakbandje parallel aan het plakbandje dat nog op de fles zit. Plak hier vervolgens schuin een ander plakbandje overheen, zoals op de foto te zien is en je ook bij stap 4 hebt gedaan. Ruimte tussen de plakbandjes inkleuren, inkt goed laten drogen en het plakband er weer af trekken.

IMG_1225

Stap 7

We zijn er bijna! Plak twee stukken plakband evenwijdig aan elkaar verticaal op de fles (zie foto). Kleur de ruimte tussen de plakbandjes in, goed laten drogen, plakband eraf halen en de knik in je lijn is klaar! De rest van de lijn kun je op dezelfde manier afmaken. Ik heb ervoor gekozen hem helemaal van het begin van de fles tot de onderkant door te laten lopen, maar je bent natuurlijk helemaal vrij om te doen wat je wil:)

Stap 8
Als alle inkt is opgedroogd kan je eventuele foutjesnu weghalen met wat nagellakremover (met aceton) en een wattenstaafje.

IMG_1228

Vond je deze grafische DIY leuk? Klik dan even hier voor mijn vorige grafische DIY. En als je deze DIY hebt nagemaakt ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar het resultaat, dus deel het zeker even met me via Instagram (@musinhuis)!

Advertenties

2 gedachtes over “DIY – Grafisch glaswerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s