8 Manieren om een kamer groter te laten lijken

IMG_1121

Als ik weer eens verdwaal op Pinterest tussen alle prachtige interieurs, valt het me altijd op hoe gigantisch groot deze kamers zijn. Ruime hallen, grote woonkamers, een reusachtige badkamers, dat zijn allemaal dingen die de meeste van ons niet hebben. Niet getreurd, met deze acht tips kan je elke kamer, of hij nou klein of pinterest-groot is, ruimer laten lijken. Less is more geldt vandaag even niet!

1. Gebruik lichte kleuren

Misschien wel de belangrijkste regel als je een kamer ruimer wilt laten lijken: des te lichter een ruimte is, des te ruimer hij lijkt. Door je muren wit te schilderen wordt het licht dat van buiten binnenkomt de ruimte in gekaatst, waardoor je ruimte lichter is en dus groter lijkt. Licht gekleurde meubels hebben dit effect ook. Om te voorkomen dat een kamer te steriel wit wordt kan je verschillende kleuren wit met elkaar combineren, dit geeft een warme en toch rustige sfeer.

2. Schuif je meubels tegen de muren

Als je veel meubels in het midden van de kamer hebt staan kan een kamer al snel heel vol lijken, zelfs al heb je rondom de meubels nog wel veel losse stukjes ruimte over. Deze ruimte kan je daarom beter bij elkaar optellen door zoveel mogelijk meubels tegen de muren te schuiven. Vele kleine stukjes ruimte zorgen samen wèl voor een heleboel ruimte.

IMG_1129

3. Gebruik open kasten

Of je een ruimte als klein of groot ervaart wordt bepaald door hoe ver je kan kijken in een ruimte. Bij een dichte kast kan je niet verder kijken dan de kastdeurtjes, waardoor de ruimte voor je gevoel al stopt bij de kastdeurtjes. De kamer achter de deurtjes gaat echter natuurlijk gewoon door. Door open kasten te gebruiken kan je verder doorkijken en lijkt je ruimte dus groter. Bang dat je spullen stoffig worden? Glazen deurtjes werken net zo goed.

4. Zorg voor frisse lucht

Kleine ruimtes kunnen vaak vol en bedrukkend aanvoelen als er weinig frisse lucht is, en omdat er maar weinig lucht in een kleine ruimte is gebeurt dat ook snel. Zorg dus voor voldoende frisse lucht, zet de ramen en deuren tegen elkaar open, zet je ventilatierooster open, en je kleine ruimte zal gelijk een stuk frisser en fijner voelen.

5. Laat de vloer vrij

Ook hier geldt: des te meer je ziet, des te groter de ruimte lijkt. Door dus zoveel mogelijk vloer te laten zien lijkt een kamer groter. Hang eventuele kastjes op aan de muur, pot planten die op de grond staan over in hangende bloempotten, neem een hang- of wandlamp in plaats van een staande lamp, en ga zo maar door. Ook handig bij het stofzuigen..

IMG_1101

6. Hang spiegels op

Net als witte meubels en muren weerkaatsen spiegels licht, waardoor je ruimte dus groter lijkt. Maar doordat spiegels niet alleen licht maar ook een deel van de kamer weerkaatsen, lijkt het alsof de kamer daar doorloopt. Op deze manier kan je ook optisch de vorm van een kamer beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld een langwerpige kamer hebt (zoals een gang), kan je aan het einde van de gang een spiegel ophangen, waardoor de gang nog langer lijkt. Als je de gang juist breder wilt laten lijken kan je de spiegels aan de lange wand van de gang ophangen.

7. Ruim op

Cliché, cliché, ik weet het. Maar het blijft een feit: een rommelige ruimte voelt kleiner. Neem af en toe dus even de tijd om de boel op te ruimen voorkom dat het tussentijds verrommelt door gebruikte spullen direct op hun plek terug te leggen. Het went vanzelf. Echt waar;)

IMG_1098

Wat zijn jouw tips om een kamer groter te laten lijken?

Advertenties

2 gedachtes over “8 Manieren om een kamer groter te laten lijken

  1. karina zegt:

    Goeie tips! Tegenwoordig heb ik ze niet meer nodig, heb zo’n groot huis dat ik nu op zoek ben naar tips om het knusser te maken haha. Maar het eerste wat ik altijd deed bij studenten-kamers was een witte vloer en witte muren, geeft zoveel ruimte!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s